Vilse i Bodö

Vi är i Bodö och nu skulle vi fricampa. Vi körde och försökte förstå anvisningarna på Google-maps. – Är detta en väg vi kör på? Vi frågar en man som kommer gående, - Nej, ni är inne på en elljusslinga. Aj då!

Vi stannar en bit bort och försöker läsa kartan. Det knackar på rutan. Utanför står en militär.Vi står framför ett regemente. Jag bedyrar att vi inte har en tanke på att inta Norge.Den unge soldaten är vänligheten själv. Han hjälper oss hitta vägen till friluftsområdet där vi ska fricampa.

Det är morgon och vi ger oss iväg på en liten promenad. En halvtimme är lagom som rehab för min fot. Vart ska vi gå? Här har dom inte spår med olika färgmarkeringar. Men det finns ett elljusspår. Vi vet att de ofta inte är långa och har start och mål på samma ställe.Vi går iväg. Det är kuperat. Långa branta backar. Nu känns det som att vi gått långt.

Vi träffar en man som berättar att vi är långt hemifrån och i Norge går inte elljusspåren i en runda. Vi vänder tillbaka. Väl tillbaka kan vi konstatera att rundan blev tre timmar lång. En lärdom, allt är inte som hemma.

Här är jag fortfarande pigg och på gott humör.

Gillar

Kommentarer