Två tillfälligheter på ett vandrarhem utanför Moheda

När jag planerat min resa så har vissa områden framstått som lite knepiga vad gäller matinköp och boende. Ett sådant område är mellan Pajala och Karesuando. Där ligger bl a Vittangi, en ort med ca 750 invånare. Det är svårt att få tag på information om boende och affärer. Jag har funderat en del på detta.

På vandrarhemmet utanför Moheda är vi två personer. Förutom jag, en kvinna som är i trakterna för att träffa barn och barnbarn. Hon har bott länge i Alvesta, -var bor du nu? Jag bor i Vittangi! Tyvärr har jag glömt hennes namn, men berättelsen var spännande. Hon har alltid velat bo där det är kallt. Gillar inte värmen i södra Sverige. Hittar en annons som talar om att det behövs personal inom äldre omsorgen i Vittangi. Sagt och gjort, hon sålde av sina möbler och flyttade norrut. Efter ett år i nordligaste Sverige konstaterar hon att det är bra att bo i denna delen av landet. Informationen jag fick var inte så upplyftande, det finns inget boende i Vittangi, iallafall inte hotell, vandrarhem eller liknande. Men mötet var spännande.

En liten bit från mitt boende ligger Alvesta golfklubb. Jag begav mig ditt i hopp om att få lite mat. Det blev en macka och kaffe. Jag satte mig på verandan och njöt av vädret. Det kom en man och slog sig ner, - du är inte golfare?! (Jag visste inte att det syntes så tydligt). Han såg min cykel. Han berättade att han hade ett förflutet inom näringslivet men nu undervisade han inom ekonomi på Linnéuniversitetet. Jag berättade att jag arbetat på Högskolan Kristianstad, - känner du Sven-Olof Collin som undervisar hos er? - Det är min granne.! Dessa möten!Gillar

Kommentarer

Carlo
,
Det är jätteroligt att läsa din dagbok. Kommer att bli en klassiker. Bara så du vet: Dina uppdateringar är top priority, men jag kommer inte kommentera så ofta eftersom det är lite omständligt.
Maria Hassel
,
I Murjek finns mysigt vandrarhem på Hembygdsgården. Där bodde vi under Jokkmokks marknad. Rekommenderas!