Två som förändrade sina liv

Målet för dagen var Horn. Ett litet samhälle okänt för mig. Jag kände mig ganska bra. Helgen i Vetlanda gjorde gott för baken och krafterna. En vacker väg, men utan större dramatik. Existensen nedan dök upp plötsligt. Just då tänkte jag på förändringar och hur jag hanterar dom. Då uppenbarar sig denna illustration av mina tankar. Vad som än händer kan något nytt ta form.

En av mina favoritblommor, som det dessutom finns många utav. Vilken tur jag har.

KENNETH EN VANDRARHEMSÄGARE

När jag kom till Horn vandrarhem uppenbarar sig en fin byggnad från förra sekelskiftet. Jag möts av Kenneth som tillsammans med sin fru äger och driver denna vackra inrättning. När de köpte det gamla hotellet hade det stått oanvänt i 18 år. Någon hade köpt det i spekulationssyfte, en plan som gick i stöpet. Samtidigt hade Kennet börja tröttna på sitt arbete som inneburit olika chefspositioner I näringslivet. Ständigt ökade produktionskrav och kostnadseffektiviseringar hade fått Kenneth att ifrågasätta vad han gjorde. Det blev affär. Efter hårt renoveringsarbete av de nya ägarna själva, var resultatet ett smakfullt och trivsamt vandrarhem. En livsförändring hade ägt rum.


POUL

- Vill du ha en öl? Det var en kille, närmre 40 än 30 som frågade. Ja, absolut svarade jag. Det var början på ett längre samtal. Poul har pigga ögon och nära till ett smittande skratt. Nyfiken både på sig själv och andra. En kille från Hisingen med passion för fiske, men numera boende i Östersund. Han är i Horn för att introducera ut ett nytt affärsutvecklingssystem för några kunder.

Vägen hit har varit allt annat än rak. Som 15-åring började han med droger. Allting eskalerade. Mer droger. Starkare droger. Kriminalitet. Våld. Detta pågick i 15 år. Sedan kom en förändring. Minns inte riktigt vad som fick honom att förändra. Tror att han fick nog.

- Något av det svåraste som finns är att be sina nära och kära om förlåtelse, säger Poul. Samtalet går vidare. Vi kommer in på ödet och slumpen. Vi tänker olika, men jag tror att vi menar snarlika saker. Det märks att han tänkt mycket. - Kanske skulle jag gå något program för att få hjälp med att samla ihop mina tankar.

Det som är spännande med Poul är att han inte bara är bra på att berätta sin historia, han är även nyfiken. Han lyssnar och är pigg på att iaktta och reflektera.

Lycka till!

Gillar

Kommentarer

Birgitta Mörkeberg
,
Så spännande att se dina fina foton och läsa om människorna du möter och få lite av de samtal ni har. och att ta del av dina tankar!
Fortsatt god tur!
kram
hakanfoto
hakanfoto,
Kul att du följer min resa. Just nu är jag i Falun.
nouw.com/hakanfoto