Sveriges nyaste slott

Tjolöholms slott är starkt engelskt inspirerat och började byggas 1898. När vi var där fotograferades den här tjejen och en kille i olika kläder på olika ställen. Kanske var det bröllopsbilder.

I närheten av slottet fanns en trevlig restaurang med god mat. En gång byggt för arbetarna på slottet. Säkert med en annan meny. Dagen tillbringade vi med Ronja och Martin.

Ett "Downtown Abby slott" byggt av James Fredrik och Blanche Dickson. Tyvärr dog han strax innan byggstart, men Blanche drev på och rodde projektet i hamn. Slottet är byggt i Elisabetansk stil, med inspiration från engelskt 1500-tal. Det sägs att det är Sveriges senast byggda slott. Det låg i framkanten vad gäller modernitet, varmt och kallt vatten, elektricitet, modernt kök, en dusch som ser ut som en stående jacuzzi. Där fanns en dammsugare som vägde över ett ton. Det som slog mig när vi gick runt var att det måste vara svårt att hålla ihop en familj när det är så stort.

Jag blev lite besviken på att det inte fanns några hemliga gångar. Jag frågade. Ett imponerande bygge, men det hade inte funkat med en studievägledarlön.


På eftermiddagen körde vi till Strömstad. Vi kom fram på kvällen. Vi hamnade på en långtidsparkering sidan om ett bilvrak. Plåtis blev lite förnärmad.

Gillar

Kommentarer