Öppenhet och hjärtlighet

Väl framme i Sundsvall var jag trött och nöjd. Efter att ha installerat mig i rummet gav jag mig ut i jakt på Coop. Efter ett tag tog jag hjälp av "googlemapsdamen". Det hjälpte inte. Inget Coop. Det kom ett par i min ålder. - Vet ni var Coop ligger? -Vad sa du, undrade mannen. Jag förstod att Coop på skånska kanske inte är helt tydligt. - Vad fan gör en skåning i Sundsvall? Gå med oss så ska vi sisa dig. Efter ett tag sa han - du ska inte till Coop, du ska med oss på fest.

Varm, svettig och iklädd cykelkläder tvekade jag. Men jag förstod snabbt att det inte var något skäl att avstå. Jag tänkte, Håkan det är ju detta du vill. Kom igen! Javisst sa jag, det gör jag gärna.

Det var inte en vanlig fest, det var surströmmingsfest. Doften spred sig i trädgården. Som tur var så var det fler än jag som inte har denna delikates överst på menyn. Jag bjöds på fördrink, sill och potatis, tunnbröd, västerbottenost, öl, portvin (tror jag), kaffe och hemmagjord glass. Vilken trevlig kväll! Det verkade helt naturligt att det plötsligt dök upp en skåning i förskingringen på deras fest. Starten på mina dagar i Sundsvall kunde inte bli bättre. Tack gänget!

Fr vänster, Birgitta, Ulrika (värdinnan, extra tack), Lotta, Marianne, Carin (en av "kidnapparna")

Fr vänster, Ulrika (som hjälpt mig att få rätt namn till rätt person), Birgitta, dagen till ära i härlig sommarhatt, Lotta

Johan (Ulrikas tidningskille och ny kompis i gänget), Carin, tillika Miches fru

Göran, granne till Ulrika där hon bodde tidigare och innebandy partner till Miche

Karina, Ulrikas storasyster och Åke

Miche, gängets poet. Det var han och Carin som "kidnappade" mig.Det var Micke och Carin, hans fru, som "kidnappade" mig.

Gillar

Kommentarer

Ulrika
,
Tusen tack för trevligt sällskap 😊 En vackert väder kväll i glada vänners lag. Det bästa som finns !