Omklädningsrummet

Kvällen innan fick jag punktering, igen. Detta sänkte humöret något när jag gav mig iväg på morgonen. Under dagen passerade jag Svärdsjö. Ljusa minnen väcktes till liv. Jag och Gunborg var där en vinter, vandrade, sov i vindskydd och lagade urgröpt potatis med bacon, ägg och lök. Direkt i glöden. När jag anlände till samhället var det svårt att behålla den ljusa sinnesstämningen..

Slutmålet var Åmot. Det blev en lång dag. Ni som känner mig vet att min kropp är lite eländig, inte att titta på utan rent funktionsmässigt. Under denna etapp protesterade den rejält. Då funderade jag på vad jag håller på med.

OLOF

Väl framme i byn gick jag till affären för att fråga efter vägen. Jag skulle till Åvallen utkanten av byn, Jo, det är en fotbollsplan med omklädningsrum ombyggda till vandrarhem. Jag satte mig i köket för att äta och titta på TV. Dörren som domaren brukade använda öppnades, men nu var det Olof som kom. Han jobbar uppe på berget för att bereda marken för ett femtiotal vindkraftverk. Han är från Hudiksvall och detta är hans sommarjobb.

När han inte är i Åmot då finns han på SLU, Alnarp och läser tre år för att bli Lantmästare med inriktning på ekonomi. Han ser just på framtiden. Arbetsmarknaden är god för personer med hans utbildning. Men han blir inte kvar i Skåne, det är inte som Hudiksvall. Han tipsade mig om ett loppis i Bricka, några dagsetapper fram.

Olof går och lägger sig. Han ska åka halv 7. De jobbar 10-12 timmar måndag till torsdag för att få fredagen ledig. Låter som ett speciellt sommarjobb. Förstod att det är bra betalt. Jag sitter kvar och skriver på min blogg. De negativa tankarna från tidigare idag är borta.

Vanlig syn under dagen. Vanlig syn under många dagar.

Anslagstavlan är inte död! Kolla affischen till höger. Hur bränner man en V8-motor?

Åmot

Olof

Gillar

Kommentarer