Nu åker vi

Cykel mot husbil. Ensamhet mot tvåsamhet. Min cykelresa gav blodad tand. Sverige är vackert och värt att se. Förra året skulle jag och min hustru cyklat Kattegattleden men min kropp sa ifrån. Tråkigt. Men det finns andra sätt. Vi skaffade en ”plåtis”, en liten husbil.

Våren skulle tillbringas i Europa, men så kom Corona. Detta fick vi byta mot en resa i Sverige. Vi kör norrut och möter hösten.

Två personer på några få kvadratmeter. Syre som används om och om igen. Vart ska vi, det vet vi inte riktigt, men vissa hållpunkter har vi.

Den 20/8 började vi med att köra söderut. Till dottern i Glostorp. Här fick vick god mat, hjälp med att fixa till Plåtis och kvalitetstid med vår favorithund.

Dagen efter landar vi på Gårda brygga, strax utanför Åsa. Vi står med synen riktad ut mot det lätt upprörda havet. Molnen är kraftfulla och skapar hela tiden nya figurer. På natten vaknar jag av ett kraftigt ljud. Någon försöker ta våra cyklar från cykelstället på plåtis. Jag gläntar försiktigt på mörkläggningsgardinen. Det var vinden. Jag är nog lite överladdad.Gillar

Kommentarer

Kennet Sundelin
,
Hej Håkan,
Kul att se att ni kommer ut igen. Själv ligger jag lågt i år men har börjat planera för en tur utefter Vildmarksvägen nästa år.
Närmar ni er Västerås så hör gärna av er.
Kennet (-:
hakanfoto
hakanfoto,
Vildmarksvägen på cykel antar jag. Vi är i Östersund nu, därefter blir det vildmarksleden. Kul att höra av dig. Hioppas att allt är bra.
nouw.com/hakanfoto