Nostalgi kan vara härligt!

Jag var inte riktigt klar över att det var så långt till Nora. Cyklingen flöt på bra och jag kände mig tillfreds. Så tog energin slut! För lite mat. Det räckte inte att jag drack mycket. Kollade i min Sverigeleden bok, 15 km kvar. Kändes överkomligt. Då kom vägen jag skulle svänga in på, 19 km kvar, på grus! Men det var riktigt vackert. Energin återkom.

Nu kom tanken tillbaka, varför gör jag detta? Har det varit en dröm, nej det kan jag inte påstå, men det är något jag velat göra. Jag vet att jag är en person som vill ha bekräftelse, kanske mindre nu än tidigare. Är det så att jag gör detta för att få synas? Är jag beredd att cykla så långt för att få lite uppmärksamhet? Jag tror inte det, men visst blir jag glad när jag märker att människor följer min resa. Tycker det låter pretentiöst när jag säger att jag vill möta människor. Men jag tycker att det är kul. Ibland blir det dock mycket tänkande i cykelsadeln.

JÄRNVÄGSVANDRARHEMMET

Jag kom fram till Nora. Trött men glad. Jag togs emot var Agneta, ägare till detta underbara vandrarhem, bestående av järnvägsvagnar från 30- och 40-talet. För mig blev det rena nostalgitrippen. Jag sprang omkring med kameran och plåtade skyltar, askfat och andra detaljer. Dörren på baksidan av tåget ledde direkt ut på badbryggan. Jag sov så gott den natten.

Agneta kommer från Vellinge i Skåne. En dag kom hon hem till sin man och sa, -jag tänker köpa ett vandrarhem i Nora. Sagt och gjort. Hon sa upp sig från sitt arbete. Med hjälp av släkt och vänner renoverades vagnarna och i maj kunde vandrarhemmet öppnas. För dom äldre är det nostalgi och för de yngre en resa i tiden. Tack för ditt trevliga bemötande.

På morgonen åt jag frukost tillsammans med systrarna Birgitte och Helena. De var där för att gå en kurs i MTB-cykling (Mountainbike) för tjejer. De fick lära sig alltifrån teknikkörning i svår terräng till hur du klarar ett maskinhaveri i skogen. Det är aldrig för sent att utmana sig själv.

Agneta, nybliven vandrarhemsägare Systrarna som vill köra MTB

Historisk resa

Gillar

Kommentarer

Carlo
,
Vilken härlig loungekupé!
hakanfoto
hakanfoto,
Har du åkt i en sådan någon gång? De rullade ganska långt fram i tiden
nouw.com/hakanfoto