Mötet i duschen

Alltmer börjar kroppen göra sig påmind. De första tre milen går bra. Sedan får jag bita ihop. Men det är så kul att cykla genom Sveriges inland. Mot Delsbo. För mig står det för något speciellt, folkmusik. Det blir mitt första besök. Jag har fått plats i en ministuga på campingplatsen. En eloge till inredaren.

Väl framme, dags för den obligatoriska duschen efter framkomst. Inte mycket folk på campingplatsen. Jag bredde ut mig ordentligt i duschen. Det kom in en man som ställde sig lite avvaktande och tittade på min revirmarkering. Halvnaken upptäckte jag hans tveksamhet. Jag rafsade ihop prylarna, och ett samtal inleddes.

Vi presenterade inte oss, men samtalet var riktigt trevligt. Han var snart 80. Hade köpt en stor fin husbil, 900 000:-. - Den var dyr, sa jag. - Man kan ju ändå inte ta pengarna med sig, sa han. Då berättade jag om min lite knepiga relation till pengar. Jag vet också att jag måste lämna dom kvar när det är dags att dra vidare. Ändå kan jag bete mig konstigt när det gäller pengar. - Jag är precis likadan, konstaterade min duschkamrat. - Men husbilen då? Då konstaterade vi samma sak, att det var tack vare respektive hustru som det hände något. Jag gick till min ministuga och han fick duscha. Han är från Växjö och jag är till hälften smålänning. Kanske helt irrelevant.

Bilder från dagen

En installation

Andra odlingsförutsättningar i Norrland än i Skåne

En gång en inovation

Varje liten hussamling med ett namn har en fotbollsarena

Gillar

Kommentarer