Mot Normandie

Nu kör vi!

- Ni har bokat färjan som går från Trelleborg 16:00 med ankomsttid 01:00 i Travemünde (den billigaste avgången), den är överbokad. Kan ni tänka er nattfärjan, en fin utsideshytt med stor frukost, allt till samma pris? Resan kunde börjat sämre.


Första målet på vår resa är Normandie, denna historiespäckade plats, iallafall för den som är intresserad utav andra världskriget. Någonstans i Tyskland tyckte vi att den vackra staden Brügge skulle vara värd ett besök. Här visar sig husbilens fördelar. Inga ombokningar. Vi hittade en gratisplats bakom en mack, inte långt från stadens centrum.

Första natten tillbringades på en ställplats i den lilla tyska staden Düren. Inte alla platser är natursköna.

Ruhrområdet passerades på färden genom Tyskland. Industrierna ligger fortfarande tätt.

Brügge är en vacker stad med gamla anor. Här fanns en boplats runt kristi födelse, stadens namn nämndes första gången på 800-talet. Här det vackra torget Markt.

Länge cyklade vi runt och upptäckte många historiska platser i denna spännande stad. In genom en liten port och något spännande uppenbarade sig.

Belgiens "nationalrätt" musslor kokta i vitt vin, lök och selleri tillsammans med pommes frites var vi tvungna att prova. Mums!

Närmare än så här kom vi inte fågelskådning i Brügge - en kostutställning i det vackra åttakantiga klocktornet Belfort från 1400-talet.

Sent letade vi oss "hem" till bensinmacken.

Gillar