Kvar på Vildmarksvägen

Vi vaknar på kalfjället (i Plåtis) och ett fantastiskt panorama öppnade sig framför oss med snöklädda toppar långt in i Norge.

Vi packade ryggsäckarna och tog sikte på Raavres topp, Stekenjokk. Det är något speciellt med att ta sig högt upp. Väl uppe tog vi våra bilder. Preparerade oss med, Mandarin, Dajm och Loka innan vi påbörjade nerfarten i sol, regn och blåst.


Vide, Blåbär och Lingon. Fjället är nog vackrast på hösten, om man kommer vid rätt tidpunkt

Gunborg uttrycker sin kärlek till fjället.

På natten vaknar jag av att det är riktigt kallt i husbilen. Inga ljus fungerar. Husdelsbatteriet är på 0. Gnuggar sömnen ur ögonen. På med kläder och så kör vi ner för fjället. När batteriet återfått lite av sin kapacitet stannar vi på en parkeringsplats och sover gott.

Söndag. Vi bestämmer oss för att köra upp till Stekenjokk igen på morgonen, trots att vädret är riktigt dåligt. Vi vill avnjuta frukosten i kalfjällsmiljö. På väggen upp vinkar vi till en ung man som strävar uppåt med en fullpackad cykel.

Högst upp på en parkeringsplats hittar jag honom bakom ett skjul där han lagar mat och försöker hitta lite skydd från regnet.

Den här tappre cyklisten var oförskämt glad och positiv. Han berättar att de var fem personer från början. Nu är han själv.

Han heter Antonin och kommer från Tyskland, gränsen till Nederländerna. Han har cyklat hit och vänder nu söderut. Ska cykla via bl a Polen på sin väg hem. Lite anmärkningsvärt är att han byggt ihop sin cykel själv. Ramen har han gjort av bambu. Den är rejält hopklistrad eftersom hela vevhuset ramlade av i Norrtälje. Ville så gärna bjuda in honom på en fika hos Plåtis, men det går ju inte. Gunborg föreslår att jag ska ge honom en påse Gott och blandat. Så glad han blev! Från min egen cykeltur vet jag hur mycket man uppskattar lite vänlighet.

Under flera dagar har vi märkt en viss aktivitet på fjället. Vi har tänkt att man samlar ihop sina renar.

Full aktivitet.

Vägen ner från fjället var tung men färgrik.

Även lövskogen har skiftat färg.

Gillar

Kommentarer

hakanfoto
hakanfoto,

Ja, vi är lyckligt lottade och kan genomföra den här resan. Kul att du gillar bilderna.

nouw.com/hakanfoto