Jag hittade balansen

Efter samtalet med HelloRider var jag trött och besviken. Att jag dessutom hade svårt att hitta ut från Sundsvall gjorde inte livet lättare. Jag skulle till Ljustorp, 50 km bort. Jag hade bokat ett B och B. Jag kom fram till byn. Handlade lite mat och körde ytterligare några kilometer till mitt boende. En grusväg, en backe, två kilometer lång. Här väntade Magnus på mig. Han driver boendet, men också ett litet gårdsmejeri. Tillsammans med sin fru tillverkar de ett tiotal olika ostar och smör.

Jag stod på gården och tittade ut över dalen. Så vackert. Så himla skönt. Några djupa andetag och ilskan från i morse fick inte plats när lugnet tog över. Satt i köket, åt, drack kaffe och lyssnade på nyheterna.

Magnus kom in och pratade en stund. Han jobbade som svetsare. Reste mycket. Spå blev han pappa och ville vara nära hemmet. Började jobba hos lantbrukarna runt omkring. Hans fru, var intresserad av att göra ost. Hon skickade Magnus på en fem-veckor kurs i Östersund. Han blev intresserad. Byggde sitt eget mejeri. Köpte mjölk från granngården och verksamheten var i gång.

Till frukost fick jag bland annat smaka gårdsmejeriets kryddost. Den var god! Påminde mig om osten vi köpte i Köpenhamn på 60-talet.

Tack för en skön vistelse. Balansen var funnen.

Där uppe ligger mitt boende

Här skulle jag gärna stannat en extra dag, men jag hade precis varit två dagar i Sundsvall. Behövde komma vidare

Magnus och sonen Olle

Gillar

Kommentarer