Fettjåfallet

Vårt mål för dagen var Fettjåfallet. Vägen dit var en plågsamt dålig tvättbrädeväg. Däremot var vandringen fram till fallet mycket vacker med många små vattenfall och växtlighet med frodiga mossor. En del av stigen är stenlagd av Nepalesiska sherpas. Jag blev nyfiken på hur detta samarbete uppstod. Hur som helst skulle de slutfört arbetet under denna sommaren, men fick ställas in, som så mycket annat. Med tanke på hur de återstående 150 metrarna ser ut, så hoppas jag de Nepalesiska sherpas kommer tillbaka nästa sommar.

Gunborg är mitt stöd

Lopplummer

Skägglaven är trolsk och vacker

Stentrappa lagd av Nepalesiska sherpas

I den här delen av landet är det mycket skog, riktigt mycket skog och lite bebyggelse. Men jag gillar detta. Det är fint och känns tryggt. Detta är något som jag delar med Gunborg, som är uppväxt i en vacker blekingeskog.

Nu är vi hungriga. Nu är vi i en del av landet där det inte finns en restaurang bara för att jag behöver. Vi kommer till Q8 i Svenstavik. Det blir en panini med mozzarella och salami och en mjukglass. Kvällsmat helt i min smak. Gör detta mig till en sämre människa?

Gillar

Kommentarer