Ett möte i hamnen

Vi körde till Nynäshamn. Hade fått tips om en parkeringsplats, inte långt från hamnen, där man kunde stå gratis. Där var upptaget. I alla fall platser som gick att använda. Vi måste ta hänsyn till lutningen. Framåt, bakåt, vänster, höger.

Vi gör testet. En burk Red Bull, som varit med från b��rjan, fick snabbt ett oväntat användningsområde. Vi lägger den på bordet. Hur mycket rullar den – hur snabbt? Är det acceptabelt eller blir det alltför obekvämt?


Ljuset på Gotland har lockat många konstnärer till ön.

Vi landade i Visby på eftermiddagen. Efter en promenad i staden körde vi söder om Klintehamn. Vi hittade en plats nära havet med utsikt mot Karlsöarna.

På morgonen packade vi ner lite fika i väskorna och cyklade iväg. Det är inte ovanligt att vi inte kommer så långt. Det finns blommor att titta på och bilder som måste tas. Vi kom till ett litet fiskeläge, Djupvik. Där stötte vi på Daniel. Hans ansikte och händer vittnade om ett långt liv utomhus, till sjöss.

Daniel, 88, ger sig fortfarande ut och fiskar.

Han var född och uppväxt några km därifrån. I unga år började han arbeta i skogen för att hjälpa till med försörjningen. Eftersom brodern tog över gården sökte han sig till sjön. Han berättade om långa reser som kunde vara upp till tolv dagar. Han har sålt fångst i både Skåne och Blekinge.

Vi delade vårt kaffe och våra mackor med honom. Han fick prova pepparotsvisp för första gången vilket föll honom väl i smaken. Efter en stund kommer hemtjänsten för ett dagligt besök. Vi tackade för en trevlig stund tillsammans.

Gillar

Kommentarer