Etapp 3: Kull-Moheda

Återigen en dag med fint väder. Kanske inte riktigt lika varmt som tidigare. Jag var riktigt trött igår, men trots det känner jag mig pigg och förväntansfull. Första stoppet blir Grimslöv där jag gick​ på folkhögskola 73-75. Affären och gästgiveriet finns kvar. Gullans fik har omvandlats till en pizzeria. Världen förändras.


Gillar

Kommentarer

Bitte Müller-Hansen
,
Grimslöv, det ligger väl inärheten av Odenslanda? Där tillbrinagade jag en sommar 1964(?) när mina förlädrar hyrt ett torp där. Vilfred hade affären och det var väl inte hel toppmodern så vi kallade honom för "Vilfred surmjölk". Preskiberat hoppas jag? Hittade hjortron på en skogspromenad. Ingen i familjen hade sett det tidgare! Fortsatt lyckat till på din resa!
Maria Hassel
,
Bra jobbat Håkan 👍 Roligt att du ger dig ut på äventyr! När jag var liten var jag med mina föräldrar och bror på cykelsemester flera gånger. Då var det inte på modet och vi väckte ganska stor uppmärksamhet.
Jag minns fortfarande hur gott maten smakade när vi stannade i någon solig glänta. Mamma kokade nypotatis på gasolköket och öppnade en burkskinka. Sagolikt!
I någon av de sista backarna på etappen fick jag lockas med dumleklubba 😆
Kram
Maria Hassel
hakanfoto
hakanfoto,
Bitte, Det Grimslöv jag avser ligger ca 2 mil söder om Växjö. Är det samma?
Maria, vilken relation har du till cykeln nu?
nouw.com/hakanfoto
Bitte Müller-Hansen
,
Ja, det är samma ställe söder om Växjö!