​En vilodag på Sollerön


Jag cyklade från Smedjebacken till Falun. Så var det tänkt, men jag hamnade i Borlänge. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det gick till. Detta till trots så var det en fin dag. Cykeln lämnade jag på ”spa”. Den fick ett nytt bakdäck, servade växlar och lite annan omvårdnad.

Själv fick jag en härlig dag på Sollerön, hos Lena och Kjell. Lena träffade jag första gången 1975 på en kurs i friluftsliv. Att komma till deras hem på Sollerön är alltid lika härligt. De lever ett liv som skiljer sig en del från mitt. Kreativitet är ett tydligt inslag i deras liv.

Tack Lena och Kjell för trevliga dagar!

Lena undervisar i Eq-painting och Vedic-art. Två metoder för att genom måleri komma i kontakt med sina känslor. Den förstnämnda bygger på modern hjärnforskning och kvantfysik, men också på andliga värden och österländska livsfilosofier. Det är en modell för förändring och effektiv stresshantering.

: När jag var här då Kjell fyllde 60, fick han en kurs i smide av sin familj. Nu har han byggt upp en rikligt utrustad smedja. Här får han utlopp för sin kreativitet, då det bl a handlar om att tillverka egna verktyg för att kunna göra vissa alster.

Gillar

Kommentarer