En spådam

På min väg till Ramsberg insåg jag att det jag upplevt som kuperat på det småländska höglandet, var en krusning mot vad som komma skulle. Direkt efter Stråssa blev det fyra km uppför. Tack elen! Utan den hade jag fått gå i en timme. Mitt boende bestod av en liten fin stuga i absolut stillhet. Jag välkomnades av två skällande Bordercollie. När presentationen var överstökad ingick jag i flocken.

Det var svalt i stugan. Kerstin, som driver detta B&B, serverade kallt vatten. Det var bäddat med blåvitt randiga lakan. Så svalt och välkomnande.

Kerstin är en spådam/medium. Detta är en alldeles ny värld för mig. Visst har jag hört begreppen, oftast från film och litteratur. Men även någon gång då polisen tagit hjälp av en sådan person.. Kerstin ingår i en verksamhet med många spådamer, som blir uppringda av personer som behöver deras hjälp. Det kan vara allt ifrån forskare med problem på sin arbetsplats till tjejen som inte vill lämna sin nuvarande pojkvän förrän hon hittat en ny, av rädsla för ensamheten.

Det finns många begrepp i denna världen. Medium, spådam, sierska, mediala vägledning, andlig vägledning, synsk och Tarottolkare. Detta är några begrepp. Kerstin berättar att hon har kunder som ringer regelbundet och där hon blir en sorts livscoach. Vid frukosten överhör jag delar av telefonsamtal som Kerstin har. De påminner till viss del om vissa av mina vägledningssamtal, men där Kerstins samtal innehåller mer tydliga råd om vad kunden bör göra.


Gillar

Kommentarer

Sussi
,
Hejsan Håkan
Så roligt att läsa om dina bravader. Du är så stark som genomför detta, hoppas du stannar till vid en kiosk och får i dig lite godis. Cykla på och ta det lugnt.
Kram