En cykelkompis

Ett par mil innan Lycksele kom Kennet ifatt mig. Det är den andra personen jag träffar som är ute på en långfärd. Han började i Höllviken och kör också sverigeleden, men med diverse avstickare. Vi bestämmer oss för att köra tillsammans till Lycksele. Samtalet oss emellan är otvunget. Vi avhandlar många olik ämnen. Vi bor på en femstjärnig campingplats. Jag i ett rum och Kennet i sitt tält. Dom här stora anläggningarna är inte så mysiga.

Vi bestämmer oss för att ha sällskap nästa dag när vi ska till Norsjö. Det är spännande när två personer som är vana vid att köra själv, som har sina egna vanor, ska köra tillsamman.. Men det funkade bra. Kennet är en lätt person att komma överens med. Men vilken dag vi fick. Regn under alla de 75 kilometer som vi körde. Efter drygt halva dagen var vi genomblöta och iskalla. Fingrarna hade svårt med finmotoriken.

Vi hittade ett ödehus. Där fanns en altan där både vi och cyklarna fick plats. Mat och ombyte. Efter ett tag återvände livsandarna. När det återstod 6 km kom vi till en mack med en liten affär. Kaffe och varmkorv. Att det kan vara så gott. En annan kund, en äldre man, och den unge expediten, var överens om en sak, de kunde inte förstå vitsen med en sådan cykelfärd som vi är ute på.

Vi kom till ett jättefint vandrarhem i Norsjö. Dusch, mat, kaffe, fotboll och prat. Att livet i all sin enkelhet kan vara så skönt. Nästa dag körde vi tillsammans till Boliden. Jag stannade och Kenneth fortsatte. Nu ligger Kennet två dagar före mig i spåret. Hans slutmål är Treriksröset. Mitt är Karesuando. Vi håller kontakten med ett sms då och då. Kennet, jag uppskattade verkligen ditt sällskap.


Kennet kommer från Västerås och har som jag planerat sin resa under drygt ett år. Detta övergivna hus gav oss välbehövligt skydd från regnet.

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man möter eller blir omkörd av dessa bjässar. Ett underlag som består av sten är en mardröm.

- Jag hörde inte vad han sa. - Han såg inte så glad ut så jag körde.

Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
åhh vad skoj med sällskap!! & grymma är ni!!
nouw.com/sarafogelström